James Joyce’un sözü, aslında birçok yazarın edebiyat etkinliğini, o belli belirsiz türe dahil ediyor: “Kingstown İskelesi, dedi Stephen, yalnızca hayal kırıklığına uğramış bir köprü…”
Bu kitap, hayal kırıklığına uğramış bu köprülerle epey içli dışlı olmuş bir yazarın çalışması. Sulara doğru uzanmış bir tahta iskeleyi, karşı kıyıya doğru uzanırken önü kesilmiş olarak hayal etmek, iskeleye bir “hayal” izafe etmek, sonra da onun kırıldığını ima etmek...
Yazarların çoğunun, bilerek veya bilmeyerek burnunu soktuğu bir alan bu. Umudu umutsuzca vurgulamak, umudu umarsızca ve şiirsel bir ısrarla vurgulamak, bu yazarların en önemli özellikleri aslında. İsmine en çok “modern” denilen hayat tarzının, aynı zamanda büyük karakter sahibi de olan büyük yazarlarda bıraktığı izler, yaralar, gerçekten merak etmeye değer. Çünkü içinde yaşadığımız zamanı ve hayatı daha derinden kavrayabilmemiz için, daha “yeni” kavrayabilmemiz için, onların hayal kırıklıklarına eğilmek zorundayız.
Selahattin Yusuf’un, hayal kırıklığına uğramış iskelelere doğru yıllar boyunca yaptığı uzun yolculuklar, sevdiği yazarların bazılarıyla kurduğu yakınlıklar, bu kitabı ortaya çıkardı.
Umarız, hayatı ve edebiyatı daha iyi anlamada Türk okuruna bir katkısı olur.
1974 yılında Trabzon′da doğdu. 1991 yılında A. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi′ne girdi. SBF′de edebiyat ve felsefe ağırlıklı bir içeriğe sahip Mekteb-i Mülkiye dergisini dört yıl boyunca arkadaşlarıyla birlikte çıkardı. İlk şiirleri ve denemeleri bu dergide yayımlandı. Okuldan 1997 yılında mezun oldu. Aynı yıl Dergâh Yayınları tarafından haftalık olarak yayımlanmaya başlanan Ülke dergisinde kısa bir süre kültür-sanat kritikleri kaleme aldı. 1996-2000 yılları arasında çeşitli dönemlerde Yeni Şafak gazetesinde yazdı. Yazıları, genellikle eleştirel bir kültür penceresi açmaya yönelikti. Batı kültürü ve edebiyatı içinde görmezden gelinen bir takım isimleri ısrarla gündemde tutmaya çalıştı. Yeni Şafak′tan 2000 yılında ayrılan Selahattin Yusuf, kuruluş sürecinde arkadaşlarıyla birlikte görev aldığı Gerçek Hayat dergisinde yazmaya başladı. Şu anda Aktüel dergisindeki köşesinde, kültür-sanat ve sokak yazıları yazmaya devam etmektedir. Ülke Tv′nin programcıları arasındadır. Yayımlanmış kitapları: "Sirenleri Taşa Tutun!" (Kırkambar, 1999 - Ark, 2004) "Şimdiki Zamanın İzinde" (Birey, 2000) "Başka Göklerin Altında" (Şule, 2002) "Bir Masal İsmet Özel′i" (Şule, 2004)